Начало » Политика » 406 ще бъдат СИК на територията на Варна

406 ще бъдат СИК на територията на Варна

В зала „Варна“ на общината се проведоха консултациите с парламентарно представените партии и коалиции в 43-тото народно събрание за сформиране на състава на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на Варна за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26 март.

 

Секциите ще бъдат 406. Тези с до 500 избиратели ще бъдат със 7-членен състав, тези с над 500 – с 9-членен. 42 са секциите, в които членовете ще бъдат 7, останалите са с по 9.

 

Общият брой членове на СИК в рамките на община Варна е 3570, разпределени по квоти: за партия „ГЕРБ“ – 1321 членове, коалиция „БСП лява България“ – 598 членове, партия „ДПС“ – 472, коалиция „Реформаторски блок“ – 346, коалиция „Патриотичен фронт“ – 267, коалиция „България без цензура“ – 220, партия „Атака“ – 173, коалиция „АБВ“ – 173 членове.

 

Всички представители на партиите и коалициите, които присъстваха на сформирането на съставите на комисиите, заявиха, че са изпълнили указанията и са изпратили до общината необходимата информация. Промени възникнаха единствено в секции 350 и 385, които са съответно в „Аспарухово“ и в с. Каменар. Председателят на първата от тях ще бъде от Патриотичния фронт, а на тази в Каменар – от ДПС. Мотивът за промяната Димитър Карбов от ПФ обясни с това, че тя е въз основа на тежестта на партията в съответния район. Това наложи някои размествания и в други комисии. Промените ще бъдат изпратени на общината до края на седмицата.

Източник: Черно море

 

 
<
Budnavarna