Начало » Девня » Девня ще отбележи Трети март със зрелищна историческа възстановка

Девня ще отбележи Трети март със зрелищна историческа възстановка

С военноисторическа възстановка Девня ще отбележи Националния празник на България Трети март, съобщи кметът на общината Свилен Шитов. Зрелищният спектакъл, който ще се състои на площада в квартал „Девня 1“, ще бъде реализиран от актьори на Национално дружество „Традиция“ – Регионален клуб „46-ти пехотен Добрички полк“.
Те ще пресъздадат по автентичен начин посрещането на руските войски в село Девне, днес квартал „Девня 1“, което преди 139 години е било едно от най-големите селища в състава на Провадийската околия. Историческата картина, която ще бъде реконструирана, обещава да е не само автентична и зрелищна, но и максимално достоверна, така че публиката на площада да преживее едно своеобразно пътуване във времепространството.
Военноисторическата възстановка в Девня ще започне в 10:30 часа. След нея празничната програма продължава с изпълнения на самодейни състави при девненските читалища.Очаква се на събитието да присъства генералният консул на Руската федерация във ВарнаСергей Лукьянчук, когото кметът Свилен Шитов покани лично по време на българо-руския бизнес форум, който се проведе в морската столица във вторник.

 
<
Budnavarna