Начало » Общност » Отнеха регистрационните табели на 24 автомобила

Отнеха регистрационните табели на 24 автомобила

24 автомобила са с отнети регистрационни номера след 21 януари т.г., когато влязоха в сила промените в Закона за движението по пътищата (ЗДП). Това съобщи днес за Медийна група „Черно море“ инспектор Велико Христов от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Варна.

 

Причините – водачите са ги управлявали след употреба на алкохол, без книжка или с невалидно свидетелство за правоуправление. Прекратена е и регистрацията на автомобилите.

 

На 287 водачи са отнети свидетелствата за правоуправление заради неплащане на наложените глоби в срока на доброволното им погасяване. След заплащането на санкциите книжките се връщат на техните собственици, обясни инспектор Христов.

 

Основните нарушения, които се констатират, са движение с несъобразена или превишена скорост, шофиране след употреба на алкохол или упойващи вещества, неспазване на предимство, на пътните знаци и маркировка, неползване на обезопасителните системи и други.

 

Целта на ЗДП  е да опази живота, здравето и имуществото на хората. С промените се цели въздействие върху водачите, т.е., те да се дисциплинират и да не допускат нарушения, водещи до тежки ПТП, каза още инспектор Маринов.

Източник: Черно море

 
<
Budnavarna