Начало » Общност » Варненци ще пътуват по няколко линии само с едно електронно билетче

Варненци ще пътуват по няколко линии само с едно електронно билетче

Приходите на „Градски транспорт“ са значително по – високи след реализацията на проекта „Интегриран градски транспорт“ и вливането на линиите на частния превозвач. Това заяви кметът на Варна Иван Портних в предаването „Европейска Варна“ по ТВ Черно море.

Този процес ще позволи с електронното билетче от един лев да бъдат сменени няколко линии, както и да бъдат намалени цените на абонаментните карти, а и да се обновява подвижният състав. Той допълни, че електронно билетче ще се продава от апаратите по спирките и в автобусите, след като новата тарифна схема се гласува на сесия на местния парламент.

През сесия на Общински съвет трябва да минат транспортната схема и новата тарифна схема, защото също така сме постигнали договореност на база на обективните искания на граждани, например от Боровец, които се возят на цена 1.40 лв, а те всъщност попадат в градската зона. Което към днешна дата можем спокойно да кажем, че не е справедливо, така че това съвсем скоро всъщност ще се поправи. Като се приеме и новата тарифна схема, тогава съвсем спокойно можем да стартираме и продажбата от машините и от самите автобуси и по спирките. С въвеждането на електронната система няма да спре работата по подобряването на работата на обществената услуга градски транспорт, каза още кметът.

Източник: Черно море

 
<
Budnavarna