Начало » Общност » 300 младежи ще дебатират

300 младежи ще дебатират

За четвърта поредна година, Асоциация дебати организира Национален форум по дебати. От 5-ти до 8-ми май във Варна ще се съберат близо 300 ученици, студенти и учители от цялата страна, за да вземат участие във форума.

 

През четирите дни, в които ще се провежда събитието, участниците ще имат възможност да посетят обучения, водени от български и международни треньори, за говорене пред публика, аргументация, анализ и други умения, които са полезни за всеки млад човек, който иска да изгради уменията си да дебатира.

 

Освен това, всички участници ще имат възможност да се включат в учебни състезания по дебати, в които ще приложат на практика наученото и ще получат обратна връзка, от опитни дебатьори, за да могат да се подобрят още повече.

 

Гост лектори на Националния форум ще бъдат Ива Цолова и Александра Мирчева, младежки делегати на България в ООН, които ще говорят за младежко участие и използване на дебатите, като инструмент за гражданска активност. Боби Христов и Луиза Гълъбова от 365 Labs ще проведът работилница за презентационни умения, останалите обучения ще бъдат проведени от най-опитните треньори в България, както и хора като Скот Ралсън, треньор на Шотландския национален отбор по дебати, Калина Басли, треньор на Гръцкия национален отбор по дебати и Елиът Палът, който преподава дебати в училища във Великобритания, като първоначално е част от организацията Debate Mate, а в момента – English-Speaking Union.

 

Обучителната част от форума ще се проведе във Фестивален и конгресен център – Варна, а състезателната част в Икономически университет – Варна.
На всички участници и доброволци, ще бъдат издадени сертификати за участие в Национален дебатьорски форум 2017.

 

Събитието е част от партньорския календар на „Варна – Европейска младежка столица 2017”.

 
<
Budnavarna