Начало » Общност » Десетки варненци се включиха в кампанията „Да помогнем поне за ден“

Десетки варненци се включиха в кампанията „Да помогнем поне за ден“

Официален тоалет и стилни обувки – това са част от нещата, които помагат абитуриентската вечер да стане незабравима. Повече от два месеца задачата на кампанията „Да помогнем поне за ден“ е да помогне на семейства в затруднение.

„С нас се свързват много чрез групата“Да помогнем поне за ден“ много бъдещи авитуриенти, които няма възможност да си осигурят този ден, да го направят по начина, по който си го представят или техните родители са затруднени и чрез тази група ние подпомагаме децата“, каза Наталина Пекова-координатор на кампанията за Варна.

Така с групата се свързва и една самотна майка от Варна, която няма възможност да подготви детето си за бала. Не пожела да напишем името й, тъй като според нея историята говори сама.

„Записахме се в облеклото да учим, сега ни предстои абитуриентски бал. Благодарение на целия клас, които са много отзивчиви, се постараха и покрай тях намерихме Натали. Вече имаме две рокли, не една, които са разкошни, бижута имаме за първата, чантичка“, каза майка на абитуриент.

„За мен е важно това, че децата успяват да прескочат тази емоционална бариера и да помолят. Всеки, който е помолил за помощ, ние сме му помогнали“, каза Наталина Пекова-координатор на кампанията за Варна.

„Искрено съм благодарна, просто думите за излишни, просто не мога да го изкажа с думи това, което Натали направи за мен и за моето дете, най-вече за детето ми“, каза майката.

За организаторите на кампанията да правиш добро не е само мисия, а всекидневна усилена работа.А доброто трябва да продължи, защото какво по-хубаво от това да дариш усмивка и самочуствие на един абитуриент, в неговата единствена вечер.

 
<
Budnavarna