Начало » Общност » Кметът на „Младост“: До края на юни ще са окосени 2 000 дка треви в района

Кметът на „Младост“: До края на юни ще са окосени 2 000 дка треви в района

Забави се обществената поръчка за избор на фирма за поддържане на зелените площи. Решението не се взима от районните кметства, а от Община Варна и излезе чак на 2 май, което забави косенето на тревата в район „Младост“.

Това заяви в отговор на слушателски обаждания в предаването „В ефир сте“ на Радио Варна районният кмет Христо Христов. Забавянето в рамките на месец се оказа фатално, защото това е най-дъждовното време и тревата избуява най-бързо, подчерта той.
Христо Христов каза още, че се водят всекидневни разговори с фирмата изпълнител. Те работят усилено, но процесът е бавен, защото тревата е над 1 метър висока. Районният кмет е получил уверение, че до края на месец юни първото косене в целият район Младост ще бъде завършено. Районът е с най-много зелени площи във Варна – около 2 000 дка. До момента са окосени 600 от тях. 

По темата за дупките по улиците Христо Христов заяви, че има много отворени нови през зимния сезон. Той е получил уверението, че от 7 юни изкърпването ще започне, като за район „Младост“ са предвидени за оправяне 14 000 квадратни метра пътища. В рамките на месец юни ще бъдат оправени основните пътища.

През есента идва ред и на малките улички. Христов заяви, че и фирмата по чистотата, и фирмата по озеленяването изпитват недостиг на кадри и призова, ако някой си търси работа, да се обърне към фирмите, които се нуждаят от работници. В рамките на предаването районният кмет отговаря в ефир на въпроси на слушатели от „Младост“, които се интересуваха от решаването на различни проблеми в квартала.
 
<
Budnavarna