Начало » Ветрино » Международна фолклорна среща във Ветрино

Международна фолклорна среща във Ветрино

Ежегодният международен фестивал, който се провежда във Ветрино, т.г събра над 150 участници. За поредна година по покана на кмета на община Ветрино – д-р Димитър Димитров в общинския център гостуваха фолклорни състави от чужбина.

На 5 юли община Ветрино посрещна гости от Украйна, Естония и Сърбия. От страна на домакините участие взеха ДФГ „Славей“ и ДТС „Здравец“ при НЧ „Светлина – 1904“ с. Белоградец, както и танцов състав „Росна китка“ с. Неофит Рилски. За община Ветрино събитие от такъв ранг е от изключително значение.

По стара българска традиция гостите бяха посрещнати с хляб и сол, получиха и множество подаръци. Атрактивните състави дефилираха по улиците на общинския център и показаха пъстротата на своите носии.

В приветственото си слово кметът на община Ветрино – д-р Димитър Димитров подчерта, че е изключително щастлив, че община Ветрино е домакин на то

©

лкова важно събитие вече пета поредна година и се надява тази традиция да продължи и занапред.

Залата на местното читалище бе изпълнена от гости, които имаха възможността да се насладят на богатството и уникалността на фолклорните традиции.

Специални благодарности бяха отправени и към всички, които вложиха сърце и душа, допринасяйки тази проява да се превърне през последните 5 години в традиция и празник за всички участници и гости.

Източник: Варна 24

 
<
Николай Караколев