Начало » Бяла » Министър Ангелкова посети една от най-атрактивните забележителности по Българското Черноморие

Министър Ангелкова посети една от най-атрактивните забележителности по Българското Черноморие

Министърът на туризма Николина Ангелкова посети една от най-атрактивните забележителности по Българското Черноморие – античната крепост на нос Свети Атанас край град Бяла, област Варна. С нея беше кметът на община Бяла Анастас Трендафилов.

Крепостта е част от една от осемте културно-исторически дестинации, които Министерството на туризма разработи – „Морските крепости на България“. В нея са включени още Камен бряг, Каварна, Балчик, Варна, Несебър, Бургас, Созопол, Китен, Синеморец, коментира министър Ангелкова. Крепостта е открита за посетители през 2014 г. и е от малкото с антична винарна. От носа се открива чудесна гледка към морето, която привлича много туристи от страната и чужбина.

Един от водещите акценти в политиката ни е насърчаването на културно-историческия туризъм, за който България притежава огромен потенциал, каза още министър Ангелкова. Тя припомни, че в края на миналата година министерството създаде мобилната платформа I love Bulgaria, в която се включват безплатно все повече общини. Чрез нея те могат да популяризират местните културни забележителности от Регистъра на туристическите атракции в страната, поддържан от министерството.

Източник: Варна 24

 
<
Николай Караколев