Начало » Общност » Крайбрежната алея има нови лъскави заведения, няма и помен от зоната за релакс и съзерцание

Крайбрежната алея има нови лъскави заведения, няма и помен от зоната за релакс и съзерцание

Новите лъскави заведения по Крайбрежната алея са почти готови. Няма спор, че обектите са красиви и привлекателни и вероятно ще привличат много туристи и варненци, които да разпускат в тях. За съжаление обаче няма и помен от обещаната свободна зона за релакс и съзерцание, която се очакваше да бъде изградена по алеята това лято.

Т.нар. каменада, която трябваше да бъде сътворена по архитектурни идеи от холандски архитекти все още е само обещание. Тя трябваше да бъде оформена между Северните морски бани и снек бар „Фар“ и се очакваше да предостави на варненци и гостите на града пространство за визуален и физически контакт с морето. Според предвижданията се очакваше на тази територия да има и специално място за хора с увреждания.

Т.нар. зона за релакс и съзерцание, за която  по информация на главния архитект на общината Виктор Бузев, трябваше да има пейки, цветя и площадка, на която възрастни хора, майки с колички и всички останали да могат да поседнат и се любуват на безкрайната морска шир, без това да им коства някакви разходи.
Тъй като зоната е с обществено предназначение и няма да носи приходи е обясним факта, че все още липсва.
Източник: Варна 24
 
<
Николай Караколев