Начало » Общност » Нещо страхотно и безплатно се появи между дискотеките

Нещо страхотно и безплатно се появи между дискотеките

Изграденият на Крайбрежната алея във Варна кът за съзерцание се превърна в истинска атракция за посетителите, които имат напълно свободен достъп до него.

Мястото за отдих и наслада на морската панорама се намира в участъка между дискотека и възроден снек-бар.

През деня от площадката се разкрива красива гледка към морето, а вечер мястото омагьосва със светлини и атрактивна визия, които са като магнит за преминаващите.

Обликът на къта е оформен от естествени материали – дървесина, шлайфан бетон и зеленина. При изработването на проекта са взаимствани практики от холандските архитекти. Идеята е чрез съчетание на естествени материали да се създаде общодостъпна, приятна среда за отдих и разходка, обясни преди време търговският директор на фирмата-концесионер на варненския плаж Андрей Василев.

Част от ремонтната работа по тази част от Крайбрежната продължава, но е видно, че грубите строителни дейности са завършени. Повечето от новите заведения вече посрещат гости. Засега на мястото на дискотеката до разрушеното Рибарско мостче няма да се изгражда нищо, тъй като се очаква Общината да реализира проекта за възстановяването на мостика.

До този момент концесионерите са инвестирали близо 10 милиона лева в новия облик на Крайбрежната алея. Догодина в третия етап от ремонтите ще бъдат възстановени бившите съблекални на Рибарски плаж. На мястото вече няма да има дискотека, а ще бъдат разкрити водолазен център за обучение и сърф клуб. Проектът ще бъде реализиран съвместно с Общината. Идеята е да се оформи зона за обучение на млади хора и морски спортове.

Смяната в предназначението на плажните съблекални в атракциони или заведения се случва още през 1998 година по настояване на тогавашното държавно предприятие „Лазурен бряг 91″. Морски бани попадат не са архитектурен паметник, но попадат в охранителната зона на Морската градина и съгласуването на всички проекти е довело до забавянето на ремонтите за това лято.

Източник: Морето.нет

 
<
Budnavarna