Начало » Интересно » Милена Димова: Ще съдя Анита Мейзер за клевета

Милена Димова: Ще съдя Анита Мейзер за клевета

Скандалите около Анита Мейзер не спират, въпреки че тя вече от доста време е на топло в Сливенския затвор за убийство. Само преди дни тя успя да сътвори поредния панаир около покойния си съпруг Николай. „Ники ми каза, че сестра му Милена е отровила баща им! Лъже за всичко и поръча книга срещу мен, която ме изкарва най-черната!“. Това признание тя направила в съдебната зала, без да е ясно каква е връзката на „твърдението й” с делото за убийство, което се води срещу нея. Възметуна от поведението на Мейзер ни потърси сестрата на убития Николай Милена Димова. Пред медията ни тя заяви, че е подала сигнал до прокуратурата за набеждаване и завежда дело за клевета,обида и набеждаване.

„Не мога да разбера защо ме злепоставя в съдебна зала и в медиите, след като аз не съм страна по делето“, заяви пред ПИК Милена. Тя недоумява как може да се намесва името на баща й, който е починал преди 18 години, а в смъртния му акт ясно е написано и от какво е починал, а именно инфаркт.

„Спрямо нея нямам нищо лично, искам справедлив съдебен процес, истината за смъртта на брат ми Ники и справедлива присъда“ , допълни Димова, като не пожела да се ангажира каква точно присъда трябва да отнесе Мейзер и остави това да кажат магистратите.

Все пак тя изрази съмнение относно съдебно-медицинската експертиза и поиска да се направи втора такава, защото първата е направена единствено по показания на обвиняемата. Припомняме, че по време на делото, поверениците на майката на Димов направиха пет искания. Те настояваха за петорна съдебномедицинска експертиза, която да докаже, че Николай Димов е бил убит умишлено.

Според експертна оценка, изготвена в София, но без оглед на трупа, Димов издъхнал от задушаване, след като му пристискали тялото, устата и носа.  Съдът отхвърли това искане. Без уважение бяха оставени исканията за ситуационна експертиза, която да установи къде се е движела Анита в трите часа след смъртта на Ники, преди да се обади в полицията. По думите й тя се опитала да се отърве от уликите, защото се страхувала, че ще лежи доживот за убийство. На следващото заседание през септември ще бъдат разпитани две вещи лица, които са отказали да правят експертизи по делото. Съдът иска да знае аргументите за отвода на медиците. Освен това бе прието и искането за послесмъртна психиатрична експертиза на Николай, за да се установи в какво психическо състояние е бил, преди да умре.

Източник: Пик

 
<
Николай Караколев