Начало » Общност » Dinner in the sky е част от програмата на „Варна – Европейска младежка столица” (видео)

Dinner in the sky е част от програмата на „Варна – Европейска младежка столица” (видео)

Небесният ресторант е вече факт на Морска гара във Варна и ще качи първите любители на адреналина още днес след 16 часа на своята платформа, стига времето да позволява.

Изпълнителен директор на  „Dinner in the sky“ за България, Иван Йотов сподели за BudnaVarna.bg

Концепцията „Dinner in the sky“ пристига директно от сърцето на Европа.

Малцина от местните и гостите на града ще имат възможност да се насладят на петстепенно меню със селектирани напитки или мискологични коктейли съчетани с гастроспециалитети.

Очаква се зад работния плот на небесния ресторант да застанат и гост кулинари добре познати от телевизионния екран.

От екипът на „Dinner in the sky“ споделиха, че можем да очакваме и други изненади през периода на събитието.

Платформата ще се издига пет пъти дневно до 50 метра височина от четвъртък до неделя включително. А цените за преживяванията в небето ще бъдат 99,00лв. за коктейл и 199,00 лв. за вечеря. Резервациите вече са в продажба на сайта на събитието www.dinnerinthesky.bg.

Комплексът на „Dinner in the sky“ разполага с над 150 кв.м. площ обзаведена и аранжирана с дизайнерски италиански мебели и аксесоари. По този начин Dinner in the sky дава възможност за провеждане и на корпоративни и частни събития не само в небето. Организаторите споделиха с нас , че вече има интерес и от местни компании , които обмислят да се реализират събития за свои клиенти.

„Вечеря в небето“ е кулинарен спектакъл, който ще се случи за първи път във Варна в периода 28 юли – 15 август 2017г. Преживяването е и любима атракция в Брюксел, Париж, Рим, Лас Вегас, Дубай, ЮАР и други градове в света.

Dinner in the sky е изживяване за всички сетива, а не просто обикновена вечеря във въздуха.

Доказателство за уникалността на услугата е фактът, че за десетте години от старта на вечерите във въздуха само 450 000 гости са имали възможност да се насладят на невероятни гледки, съпроводени със селектирани напитки и гастроспециалитети.

Времетраенето на всяко хранене във въздуха ще бъде между 40 – 75 мин.

Локацията предоставена от порт Варна осигурява уникална 360 градусова гледка.

С този проект Варна ще затвърди имиджа си на локация за премиум преживявания за ценители.

 

Ето какво още сподели Иван Йотов:
„Ние имаме франчайз за „Dinner in the sky“. За първи път във Варна правим такова събитие, отворено за всички, общодостъпно. До момента сме работили само и единствено за корпоративни клиенти и е издигана платформата само в София. Варна, гостите на града и туристите ще имат избор на два вида менюта. Коктейлно меню, съчетано с напитки и гастроспециалитети и горме меню, подбрано от нашите технолози специално за храните, които сме избрали. Идеята е да затвърдим България като истинска кулинарна дестинация и Варна като кулинарна столица. През следващите години се надяваме, че ще успеем да запазим това партньорство с Общината и Порт Варна, за да може проектът да се реализира и за в бъдеще.“.
Платформата е с капацитет 22 места. Освен за тези 22 човека, които са обезопасени има възможност за до 5 човека обслужващ персонал. Те включват капитана на платформата, който се грижи за безопасността на всички гости. Ще има шеф готвач и двама сервитьори. Тези лица могат да бъдат заменени с презентатори и други лица, тъй като платформата може да бъде надградена с екрани и други мултимедийно устройства за презентации във въздуха.
Платформата е сертифицирана и обезопасена по всички немски стандарти и сигурността е гарантирана с 4-точков колан на седалката. Самата седалка има възможност за въртене на 360 градуса. За най-безстрашните се препоръчват места по краищата на масата, тъй като там гледката е най-уникална.
Няма ограничения във възрастта за посетителите, но има условие те да са поне 150 см. високи, за да могат да бъдат добре обезопасени.
Платформата издържа до 6 тона товар.
„До 50 метра ще издигаме хората, съобразено с метеорологичните условия. От проби установихме, че около 35-ия метър е оптимално като височина и усещане горе в небето. Цените са от 99 до 199 лв, интересът е огромен и кувертите са почти разпродадени. Местим най-вече са хората, които резервират, българи. Туристите все още опипват почвата, но вярвам, че до края на периода ще имаме и чужденци. За 15 август е единствената дата, която все още не е пусната в продажба. С общината подготвяме специални изненади за жителите и гостите на града и това засега е тайна какво ще се случи за Деня на Варна“, каза още Иван Йотов.
Платформата е най-популярна в Белгия, където е самото място, от което идва. Там е издигнато в култ това преживяване. Целта не случайно е ресторант в небето, тъй като шеф готвачи белгийци и французи организират всяка година презентации на най-добрите си шедьоври и нови тенденции.
На платформата е забранено пушенето, тъй като при пожар ще е невъзможно да се реагира. Забранено е още откопчаването на колани и всички движения, които биха нарушили сигурността на платформата и при предизвикало инцидент.
Вечерите ще траят около 75 минути, а коктейлите около 45 минути. При възможност и интерес може времетраенето да бъде удължено.
„Ако някой се почувства дискомфортно веднага можем да свалим цялата платформа. Участникът, който се чувства зле обаче прекратява своето участие и другите се вдигат отново във въздуха. Обезопасена ще бъде и посудата. Трябва да се внимава да не се хвърлят съдове. Всичко, което пада ще падне в периметъра, в който няма движение и хора. Първото нещо е безопасността на хората. По пет качвания на ден ще правим. Четири коктейла и една вечеря. Платформата ще се сваля при дъжд, вятър и гръмотевици“, сподели още Йотов.
На въпросът защо са избрали Варна той каза:
„През годините търсихме много варианти да го реализираме по този начин. Обиколихме почти цялото Черноморие. Тази година получихме предложение от Пристанището и общината и това беше основната причина да се включим. Локацията ни дава уникална 360-градусова гледка към морето, града и всичко, с което той разполага“.
Всеки един от гостите ще бъде посрещнат с уелкам дринк, шампанско, ще бъде настанен в специално помещение, където ще бъде инструктиран. След това клиентите ще подписват декларация, че приемат всички условия и поемат риск за опасностите, които има, ще гарантират, че ще се придържат към нужното поведение в небето. След това поетапно ще бъдат настанени и обезопасени и бавно издигнати във въздуха.

Организаторите споделиха още, че жените са по-сели в желанието си да изживеят нещо нетрадиционно и вълнуващо.

Платформата обаче давала усещане за стабилност със своите 14 метра дължина и 5 метра широчина. Кранът издигал платформата бавно и гледката се разкривала поетапно, така че гостите да могат да се адаптират спокойно към височината.

 
<
Budnavarna