Начало » Здраве » Трима с Лаймска болест, 29 души ухапани от кърлежи за седмица във Варна

Трима с Лаймска болест, 29 души ухапани от кърлежи за седмица във Варна

За периода 21.07.2017 г. – 27.07.2017г. регистрираната в РЗИ – Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници. Регистрирани са 63 случая на чревни инфекции срещу 71 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от: 59 ентероколита, 3 случая на ротавирусни ентерита и 1 случай на салмонелоза.

От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 21 лица срещу 24 за предходната седмица, представени от: 18 случая на варицела и 3 случая на скарлатина. Случаите с диагноза ОРЗ са 73 срещу 51 за предходната седмица. С диагноза Грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ „Св. Марина“ са постъпили за лечение 3 пациента.
През изминалата седмицата има регистрирани 3 случая на заболели от Лаймска болест. Има съобщени с бързи известия 29 лица ухапани от кърлеж. В биологичната лаборатория на РЗИ няма постъпили за изследване кърлежи. В имунизационния кабинет през отчетния период са преминали общо 73 лица. Проведени са общо 43 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 13 лица. В КАБКИС са изследвани и консултирани 9 лица.

Извършени са 40 епидемиологични проучвания на болни с ОЗБ.

Източник: Варна 24
 
<
Николай Караколев