Начало » Политика » Борисов води Макрон на море в „Евксиноград“

Борисов води Макрон на море в „Евксиноград“

На море заедно с президента на Франция Еманюел Макрон ще бъде това лято премиерът Бойко Борисов.

Двамата ще почиват заедно за ден в морската резиденция на властта “Евксиноград” край Варна.

Това трябва да стане на 24 август, а на следващия ден Макрон вече ще бъде на официално посещение в България, разказаха запознати с програмата на визитата. В петък най-сетне от президентството разпространиха официално новината, че президентът на Франция ще бъде на посещение у нас през август.

Визитата бе обявена през юни от премиера Бойко Борисов при неговото посещение в Париж.

“Ако кажеш – утре идвам”, отговорил тогава на поканата на българския президент Еманюел Макрон.

Очаква се с Макрон на Българското Черноморие да дойде и неговата съпруга Брижит.

С кратката си почивка в “Евксиноград” френският президент ще стане вторият високопоставен европейски политик, когото Борисов приема край морето, след президента на ЕС Доналд Туск. Той вече е гостувал два пъти в “Евксиноград” – веднъж като министър-председател на Полша през 2010 г. и втори път като президент на ЕС през 2015 г.

И тази година премиерът нямал намерение да ползва дълга лятна отпуска. Правителството ще работи през целия август и Борисов щял да прави дълги уикенди на морето.

Почивките на Борисов обаче ще се съчетават и с работни посещения по Черноморието. Засега за месеца на отпуските има предвидено откриване на учебни полигони на Военноморското училище във Варна, което премиерът ще съчетае с дълъг уикенд.

Вторият дълъг уикенд пък ще е съчетан с покана за събитие край морето на Студентските съвети, показва засега програмата на министър-председателя.

Източник: 24 часа

 
<
Budnavarna