Начало » Култура » Последни часове до крайния срок за кандидатстване за младежко жури на „Любовта е лудост“

Последни часове до крайния срок за кандидатстване за младежко жури на „Любовта е лудост“

Последни часове до крайния срок за кандидатстване за младежко жури на МФФ „Любовта е лудост“. Младежкото жури ще бъде сформирано от петима варненци на възраст до 35 г., които ще бъдат интегрирани в реалния свят на кинофестивала „Любовта е лудост“. Пакетът с материали за кандидатстване не предполага предварителна подготовка и специализирани познания в света на киното. Очакват се висока обща култура и проявен интерес.

Избраните младежи ще гледат заедно филмите от конкурсната програма, ще обсъждат с киноексперти от цял свят, ще генерират журналистически материали, подготвени в рамките на образователни уъркшопове и дискусии.

Ментори в проекта са Йоана Павлова – България/Франция, Майкъл Патисън – Великобритания, Монти Маджийд – Индия и Томазо Точи – Италия.

Четиримата доказани кинокритици са участници в младежките програми на едни от най-значимите световни филмови фестивали – Ротердам, Сараево, Венеция, Берлин, Кан.

По традиция на световните кинофоруми задължително се провеждат младежки образователни програми TALANTS. Нашата амбиция е да приложим световния опит и това да се превърне в устойчива практика занапред.

Конкурсът за младежко жури е финален етап от работата по проекта „Фестивална КиноАкадемия“, иницииран от екип на ФКЦ-Варна и оценен с най-много точки от експертите на инициативата „Варна – европейска младежка столица 2017“ и на фонд „Култура“ към Община Варна.

За повече информация и регистрация за участие, посетете сайта на Фестивална КиноАкадемия: http://academy.loveisfolly.org/register/ или ФБ: Фестивална КиноАкадемия.

Източник: Варна 24

 
<
Николай Караколев