Начало » Общност » Ало измамници забъркаха в схемите си името на шефа полицията във Варна

Ало измамници забъркаха в схемите си името на шефа полицията във Варна

Снимка: chernomore.bg

Телефонните измамници стават все по-нагли и не се притесняват да забъркат името на шефа на варненската полиция в капаните си, съобщи Varna24.bg, цитирайки публикация на варненка в социалната мрежа. Ето какво споделя тя:

“Телефонни измамници звънят в офиси на туристически фирми под предтекст, че нещо се е случило с турист. Човекът се представя за комисар Даниел Пашов, номера от който звъни е 0876774219. Ако някой има информация за тези хора, нека да съдействаме за тяхното задържане.” След подаден сигнал в полицията става ясно, че управителите на туристическата агенция също са подали сигнал на тел. 112. Ето какво споделиха от туристическата агенция: “Обади се някакъв човек в офиса ни и се представи за комисар Даниел Пашов от Пето РПУ. Каза, че иска да говори с нашия управител, като не спомена конкретно име. Телефонът е взет от интернет.

Попитах за какво става въпрос и той каза, че нямало да го обсъжда с мен, а с управителя. Взех номера и го дадох на управителката ни, след разговор между този човек и нашия представител се установи, че е измама. Казал, че има проблем с наш турист-наръгал с нож друг турист и е задържан за 24 часа, но отказал да посочи име на въпросния турист. Започнал да заплашва по телефона, но не дал информация за име на туриста. Нашата колежка се е обадила веднага в полицията на Златни пясъци и се оказва, че изобщо никакви задържани няма”. По информация на потърпевшите същите тези хора са успели да измамят Информационния туристически център в Малко Търново. До посочването на сума от страна на телефонните измамници във Варна не се стигнало само поради адекватната реакция от страна на управителката на туристическата фирма. От полицията във Варна съобщиха, че ще предприемат разследване по случая и препоръчаха при подобни ситуации хората да не се доверяват и веднага да сигнализират органите на реда.

Източник – Нова Варна

 
<
Николай Караколев