Начало » Общност » Хасан и Ибрахим се местят във Варна

Хасан и Ибрахим се местят във Варна

Изкусните пианисти Хасан и Ибрахим напускат родния си град Шумен и от есента ще заживеят във Варна.

Това разкри пред „България Днес“ техният баща Дениз Игнатов.

Близнаците се приети да учат в 8 клас в музикалното училище в морската столица.

„Синовете ми си взеха изпитите с отлични резултати и бяха приети без никакви проблеми. Другата голяма новина е, че дъщерите ми Мерлин и Нермин (също близначки – бел. ред.) станаха студентки и са приети да учат медицина, отново във Варна. Така всичките ни деца ще се съберат в един град и ще бъдат заедно. Синовете ми ще стават музиканти, дъщерите ми – лекари. Това са професионалните пътища, които ще следват оттук нататък“, разказа Игнатов.

Все още няма яснота дали Хасан и Ибрахим ще живеят заедно с каките си, като има вероятност да са в различни общежития. Подробностите около настаняването им предстои да бъдат уточнени. Младите пианисти са от доста време свързани с морската столицата, тъй като там ходят на уроци по пиано и често им се налагаше да пътуват от Шумен. От есента ще си спестят това неудобство и ще им бъде далеч по-лесно да се упражняват в изкусното свирене.
Точно преди година Хасан и Ибрахим се преместиха в София, за да учат в Националното музикално училище „Любомир Пипков“, но престоят им се оказа изключително кратък. Заради старата материална база и лошо отношение от ръководството техният баща реши да ги върне обратно в Шумен, за да довършат учебната година. Още тогава имаше колебание дали да не изберат Варна, но в крайна сметка решението е взето няколко месеца по-късно.

Игнатов сега е сигурен, че новото предизвикателство ще се отрази ползотворно на талантливите му деца.
До края на годината близнаците имат планирани няколко професионални изяви, но в момента са се отдали на заслужена почивка. „При тях ситуацията е малко такава, че почиват, докато се трудят. Все пак намираме време да отскочим до плажа във Варна, за да заредят батериите. Децата много се радват, когато са на морето, и се наслаждават на времето, което прекарват в игри и забавления на плажа“, каза още гордият татко на младите пианисти.

 

Източник: Варна24

 
<
Николай Караколев