Начало » Девня » Девненци се забавляваха на първото по рода си лятно кино с караоке парти (снимки)

Девненци се забавляваха на първото по рода си лятно кино с караоке парти (снимки)

При засилен зрителски интерес и под знака на позитивните емоции премина първото лятно кино в историята на град Девня. Живописният двор на Дневния център в квартал „Девня 1“ се превърна в открита кино- и парти арена, която завладя любителите на филмовото и музикалното изкуство.

Всички, които откликнаха на поканата за лятно кино на Община Девня, съпреживяха заедно под звездите невероятно смешната комедия „Господин за един ден“ на режисьора Николай Волев, с участието на незабравимия Тодор Колев, който играе главната роля – на бедния селски музикант Пурко.

Големи и малки насядаха по столовете на полянката, други си бяха взели одеяла, а трети стояха прави и се наслаждаваха на обстановката. Хората си бяха донесли пуканки, чипс, слънчоглед, безалкохолни напитки и бира, за да отморят подобаващо. Преди старта на прожекцията общинският служител Станислав Кръчмаров подгряваше настроението с хубава музика, която се носеше наоколо.

В уречения час заместник-кметът на Община Девня Донка Йорданова откри лятното кино. Тя приветства множеството с добре дошли, пожела на всички една хубава и романтична киновечер под открито небе и анонсира голямата изненада – караоке партито, което се състоя след прожекцията. Йорданова увери, че първото в историята на Девня кино под звездите няма да е последното за сезона и загатна, че следващата му спирка ще бъде квартал „Повеляново“.
Немалко от присъстващите, най-вече децата и юношите, гледаха за първи път в живота си комедията „Господин за един ден“. Забавните приключения на Пурко и неговото всеядно прасенце предизвикаха искрения смях на множеството на фона на недотам забавната българска действителност през 20-те години на XX век, пресъздадена във филма.
Неусетно лентата свърши и последва анонсираната изненада – караоке партито, което вдигна още повече градуса на настроението под растящата августовска Луна.
Хората пяха на фона на популярни български мелодии, а за тяхно улеснение на проектора вървяха текстовете на песните. Верни на фолклорните традиции, девненци не пропуснаха да изиграят и едно право хоро.
Купонът продължи до полунощ, а публиката си тръгна  с приповдигнато настроение и лъчезарни усмивки.
Източник: Пресцентър Община Девня
 
<
Николай Караколев