Начало » Девня » До броени дни започват пътните ремонти в квартал „Повеляново“

До броени дни започват пътните ремонти в квартал „Повеляново“

Пътните ремонти в квартал „Повеляново“ могат да започнат още тази неделя. Това стана ясно след среща между специалисти от общинската администрация, начело със заместник-кмета Донка Йорданова, и представителя на фирмата изпълнител, спечелила обществената поръчка за рехабилитация на общинската транспортна мрежа в Девня.

Най-критично в „Повеляново“ e положението по пътя от квартала към отбивката за автомагистрала „Хемус“. Участъкът е осеян с дупки и хлътнатини, което се дължи най-вече на нерегламентирания трафик на камиони и автобуси, обслужващи Индустриална зона-юг, и на липсата на ефективен пътен контрол. Именно от това трасе ще започнат ремонтните дейности в квартала, стана ясно по време на съвместния оглед.

В „Повеляново“ има и улици, като например „Александър Стамболийски“, където е практически невъзможно да се използва технологията на частичното запълване, заяви представителят на фирмата изпълнител „Б и Б Братя България“. Тези участъци се нуждаят от цялостно преасфалтиране, но общината засега няма финансовата възможност да обезпечи подобен ремонт.

„Целта на кмета Свилен Шитов е с предвидените за пътна рехабилитация средства да се запълнят опасните дупки във всички населени места на територията на общината“, заяви заместник-кметът Донка Йорданова. Технологията, по която работи изпълнителят, е ноу-хау и не може да бъде разкрита. Тя обаче не налага къртене, фрезоване и трамбоване. Дупките се пълнят със студена смес от измити камъни и емулсия, чийто състав представлява търговска тайна.

По-рано представителите на общинската администрация и на фирмата изпълнител бяха на обход в село Кипра, където вече трети ден кипят усилени ремонти по пътищата и улиците. Автобусът, който днес докара група немски туристи до етнографската къща в китното селце, мина по обновените улици и чужденците пътуваха комфортно.

Въпреки това общинският експерт инж. Галина Димитрова поиска от представителя на пътноремонтната фирма да бъдат отстранени някои дребни пропуски, включително и да се обхванат улици в периферията на селото, където има много дупки.

Източник: Varna24

 
<
Николай Караколев