Начало » Общност » Дружелюбно морско семейство от години обитава варненския залив

Дружелюбно морско семейство от години обитава варненския залив

Семейство делфини от години обитава варненския залив. Тези прекрасни същества са добре познати на местните рибари, които ежедневно чакат улов в района на Морска гара.

Делфините се смятат за едни от най – интелигентните същества на Земята. Техният интелект си остава загадка за скъпата и модерна апаратура и множеството научни изследвания. Тези бозайници са известни с дружелюбното си поведение към човека и много от тях съзнателно търсят контакт с хората.

От край време е известно, че Черно море е обитавано от делфини. На определени периоди от време те биват преброявани. Тази процедура бива подпомагана от чуждестранни фирми и международни организации.

Напоследък се наблюдава намаляване на популацията на делфините в Черно море. Главна причина е намесата на човека. Според природозащитници главен проблем са рибарите.

Къде в България можете да видите делфини отблизо – може би всички знаете – във Варненския делфинариум. В него ежедневно се състои шоу – програма със симпатичните делфини Доли, Кимбо, Попи, Йоана и Бимбо.

Освен в делфинариума, делфини могат да се наблюдават и във варненския залив. Семейство от най – интелигентните създания на Земята от години обитава тази част от Черно море. За това свидетелстват думите на местни рибари, прекарвайки голяма част от ежедневието си в района на Морска гара, чакайки улов.

Бозайниците са познати не само на рибарите, но и на жители и гости на града. Има периоди, в които семейството може да бъде забелязано подскачайки покрай буните и привличайки множество погледи. Понякога се дочуват и звуците, с които си общуват делфините.

Какво ги кара да се заселят точно тук? Може би ги привлича морската флора и фауна или това, че са в близост до хората. Тук можем само да гадаем.

Единственото, което знаем със сигурност е, че когато делфините се появят в залива се превръщат в истинска атракция. Всеки, който ги зърне, инстинктивно посяга към мобилния си телефон, за да улови в красив кадър морските обитатели.

снимка: Фейсбук

 
<
Budnavarna