Начало » Интересно » Система ще повишава безопасността по време на регата Кор Кароли

Система ще повишава безопасността по време на регата Кор Кароли

За повишаване на безопасността по време на регата Кор Кароли 2017 ще използваме отново т.н. тракер система. Това е система за онлайн проследяване на някои от яхтите, съобщиха организаторите.

Ще бъдат разположени 10 тракера на десет яхти, като организаторите ще се съобразят с това, те да са на няколко от най-бързите състезателни яхти, 2-3 от средния клас и някои от тези, чиято конструкция и скорост не им позволява да се наредят напред по дистанцията и ще бъдат в задната половина от флотилията.
Информацията ще бъде свободна и достъпна за всеки, който иска да наблюдава на живо развитието на гонките чрез препратка от сайта на регатата www.corcaroli.bg . През цялото време от началото до края на всяка гонка дистанцията ще се наблюдава от координатор на монитор така, че при евентуално възникване на ситуация да бъде осигурена моментална връзка с бедстващия, установен характера на бедствието и информирани спасителните служби.
Тази система беше използвани през миналата година. По време на тази регата ще се демонстрира нейната ефективност като информационен ефект и създаване на по-голяма атрактивност за ветроходния спорт.
Една от крачките в тази посока е Про-Ам гонката пред Бургас и третата гонка в залива на Варна. Идеята е състезанието да се случва пред погледа на публиката и гостите на двата морски града-Варна и Бургас, като така те ще могат да са съпричастни с проявата дори от морските градини или от брега на двата най-големи градове по нашето черноморие.
 
<
Николай Караколев