Начало » Общност » Спасиха безразсъдна девойка от удавяне

Спасиха безразсъдна девойка от удавяне

До момента по варненските плажове няма фатални инциденти. Това съобщи д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ „Св. Климентина“, която има ангажимент за медицинското обезпечаване на крайбрежната ивица във Варна и курортите.

Преобладават неволните инциденти, при които на някой от плажуващите му става зле и вика екип от медици. На 1 август е спасена от удавяне 17-годишна туристка от друга държава. Момичето е влязло да плува на Южният плаж във Варна и е скачало от буните, но е започнало да се дави. Забелязано е от спасителите, които са й помогнали и около 18.10 часа са подали сигнал, че се нуждае от медицинска помощ. Екипът на ДКЦ-то е направил пълна реанимация на безразсъдната девойка, след което е била хоспитализирана в МБАЛ „Св. Марина“ във Варна и вече е изписана в цветущо здраве.
Според д-р Иванов в жарките летни дни хората със здравословни проблеми са вече доста по-предпазливи и внимават в кои часове от деня отиват на плаж.
ДКЦ 1 обслужва вече 12 години варненските плажове в периода от 1 юни до 30 септември, като екипите дежурят в интервала от 8 до 18 часа. Пунктове има на „Златни пясъци“, курорта „Св. Св. Константин и Елена“, Кабакум и по всички централни варненски плажове.
Разполагат с общо 4 линейки, ангажирани са 18 лекапи и реаниматори, 60 медицински сестри, 2 фелдшери и 6 шофьора.
Д-р Иванов припомни, че през август морето е вече опасно, защото има мъртво вълнение и дънни ями и апелира всички любители на плажуването да бъдат много предпазливи и разумни.
Източник: Варна24
 
<
Budnavarna