Начало » Общност » Полицията във Варна с план да пребори безразсъдните мотористи

Полицията във Варна с план да пребори безразсъдните мотористи

Варненската полиция е впрегнала всички сили и средства да се справи с мотористите, които тормозят варненци с висока скорост и силен шум по най-оживените булеварди в града. Органите на реда ежегодно констатирали голям брой нарушения.

В борбата с недобросъвестните водачи, придвижващи се на две гуми, се включват и мобилни автоматизирани технически средства за контрол на скоростта. Те са подходящи за употреба и през тъмната част на денонощието, когато са и най-честите случаи на импровизирани мотогонки по улиците.

Обикновено подобни радари се разполагат на основни пътни артерии, по които мотоциклетистите обичайно профучават с висока скорост. Това обясни шефът на Сектор „Пътна полиция“ в морската столица, Петко Камбуров.

По думите му такива технически средства имало на разположение почти всеки ден по най-натоварените булеварди – „Осми Приморски полк“, „Васил Левски“, „Княз Борис I” и “Владислав Варненчик“.

Отделно се организирали и специализирани полицейски операции на територията на цялата област специално за мотоциклетисти. Те са с обхват през целия активен летен сезон.

До момента при проверки са били спрени 128 мотористи. Констатирани са 46 нарушения. 27 от мотоциклетите са спрени от движение. Три са с прекратена регистрация, защото са били управлявани от неправоспособен водач.

По думите на Петко Камбуров, организирани мотогонки във Варна се пресичат от полицаите почти в зародиш. Към обичайните за тази дейност места се насочват по няколко екипа. Най-често гонки се правят на входа и на изхода на града на магистрала „Хемус“. На място се проверяват всички присъстващи. Единични минигонки се случват и на паркинги на големи търговски вериги, признаха от Областната дирекция на МВР. Според шефа на варненската полиция комисар Даниел Пашов до известна степен органите на реда са успели да се справят с този проблем.

Източник; Морето нет

 
<
Николай Караколев