Начало » Общност » Връчват почетни звания на изявени варненци в Летния театър

Връчват почетни звания на изявени варненци в Летния театър

Почетни звания и отличия на изявени варненци ще бъдат връчени по традиция от кмета на Варна Иван Портних и председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов на специална церемония в Летния театър навръх празника на Варна 15 август. Тържеството започва в 20 ч.

С престижното звание ще бъдат удостоени председателят на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски, шампионката Елица Янкова, археологът проф. д.и.н. Казимир Попконстантинов, проф. д.ик.н. Анна Недялкова, президент на ВСУ „Черноризец Храбър“, певецът Филип Киркоров, бившият ректор на Техническия университет във Варна проф. д.т.н. инж. Асен Недев и бившият кмет на район „Приморски“ Пламен Градинаров.

Д-р Милен Врабевски званието се присъжда за приноса му в българската култура и образование като филантроп, ревностен родолюбец, благотворител и музикант. Проф. Казимир Попконстантинов ще получи отличието за заслуги като университетски преподавател, архиелог-медиевист и епиграф. Проф. Анна Недялкова е удостоена със званието за издигане престижа на Варненския свободен университет. Филип Киркоров получава признанието за принос за популяризиране на Варна и България по света. Проф. Асен Недев е отличен за дългогодишната му работа и научните му постижения, както и за издигане авторитета на Техническия университет. Елица Янкова се удостоява за успехите в областта на свободната борба и принос в развитието на варненския спорт. Пламен Градинаров, е отличен за заслугите му към военноморското дело на България и обществената му дейност.

След връчването на наградите, празничната програма продължава с концерт с участието на Орлин Павлов, група „Каффе“, със специалното участие на Белослава и Графа.

Източник: Varna24

 
<
Николай Караколев