Начало » Интересно » С две изложби и концерт отбелязват 138 годишнината от създаването на ВМС във Варна

С две изложби и концерт отбелязват 138 годишнината от създаването на ВМС във Варна

„Филателно море“ е името на изложбата, която ще покаже пощенски марки и картички на морска тематика във Варна.

Публиката ще види над 100 ценни експоната от фонда на Военноморския музей. Изложбата представя още морско образование, корабостроене, корабоплаване, водни спортове.

Особен интерес представляват сериите марки и филателни издания, посветени на околосветското плаване на капитан Георги Георгиев, постиженията в българското корабостроене и картички, подпечатани с печата на български търговски кораби от началото на XX век.

Изложбата, която е посветена на 138 години Български военноморски флот, се открива в петък – 11 август, от 11 часа във Военноморския музей и може да бъде видяна до 31 октомври.

От 14.00 часа в Щаба на ВМС ще се проведе церемония за награждаване на военнослужещи от Военноморските сили от областния управител на Варненска област, кмета на град Варна и командира на ВМС.

От 18.30 часа на входа на Морската градина /до слънчевия часовник/, по повод 138 годишнината от създаването на ВМС и Празника на Варна, ще бъде открита фотоизложба „С дъх на море” на фотографа на министерство на отбраната Вяра Йовева.

Час по-късно на на площад „А.Новак” Представителния духов оркестър на ВМС ще изнесе концерт.

Показват пощенски марки и картички на морска тематика във Варна.

Източник: Морето.нет

 

 
<
Николай Караколев