Начало » Общност » Безплатен картинг за Деня на Младежта

Безплатен картинг за Деня на Младежта

„Уикенд на младежта, здравето и движението“ на Картинг писта „Варна“ организират във връзка със „Световният ден на младежта“. Събитието е част, от проекта „Живей ефективно, движи се активно!“ на Националната програма за младежта на Министерството на младежта и спорта в партньорство с Делта Мотор Спорт.

В рамките на утрешния ден младежи, на възраст между 15 и 29 години, ще имат възможност да карат безплатно картинг или да играят пейнтбол. Като част от превенцията за безопасно поведение на пътя ще се проведат и демонстрации на последствията от употребата на алкохол при шофиране.

Участниците в събитието ще могат да изпробват специални очила за симулация на употреба на алкохол, които онагледяват промените във възприятията на човек при комбинация на алкохол и шофиране. Основната цел на проекта „Живей ефективно, движи се активно“ е насърчаване към социално-отговорно поведение и превенция на зависимостите на младежите от град Варна, с цел подобряване качеството и средата им на живот.

Съществен елемент от кампанията е участието на един от най-популярните млади състезатели в моторните спортове Павел Лефтеров, който е модел за подражание на много младежи.

Събитието ще започне в 9:30 часа на 12 август на картинг писта „Варна“ .

 
<
Budnavarna