Начало » Общност » Започна ремонтът на ул. „Мара Тасева“ в Аспарухово

Започна ремонтът на ул. „Мара Тасева“ в Аспарухово

Първият пътен инфраструктурен обект от инвестиционната програма на Община Варна по ОП „Региони в растеж“ започна днес – ремонт на ул. „Мара Тасева“ в Аспарухово. На старта на строителните дейности присъстваха премиерът Бойко Борисов, министрите Владислав Горанов, Николай Нанков, Ивайло Московски, вицепремиерът Красимир Каракачанов, шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.
Строителството, на стойност около 6 млн. лв., предвижда реконструкция на трасето в обхват от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители”, с изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега канал море-езеро, изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи, обясни кметът на Варна Иван Портних. Той благодари на премиера за подкрепата на правителството за район „Аспарухово“ – за изграждането на охранителните канали, за терена на „Рибни ресурси“, както и за съвместната работа по проекта за новото рибарско пристанище.
„Нашата роля е да осигурим финансиране, след това се проектира, персоналната отговорност за обектите е на кмета. Ще помогнем и за Аспаруховия мост, който не е виждал основен ремонт от построяването си. Хората виждат, че им се случват нещата и все повече искат“, каза Бойко Борисов. Той допълни, че е оптимист за изграждането на газовия хъб край Провадия. Анонс беше направен и за предстоящото посещение на френския президент Еманюел Макрон, с който вече били водени разговори за индустриално сътрудничество. „Не е случаен факта, че срещата ще е тук. Искаме Варна да стане перлата на Черноморието“, каза Бойко Борисов.
На събитието бяха председателят на ОбС Тодор Балабанов, областният управител Стоян Пасев, народни представители, районни кметове.

 
<
Budnavarna