Начало » Девня » Бъги шампионат ще бележи 48 години град Девня

Бъги шампионат ще бележи 48 години град Девня

На 27 август се навършват 48 години от обявяването на селата Девня, Река Девня и Повеляново за един град – Девня. По този повод общината ще домакинства на VI кръг от Националния шампионат по автокрос, който ще се проведе на 26 и 27 август в местността Глиган чешма.

Уникалното за Варненска област събитие, което се организира от Българската федерация по автомобилен спорт, Община Девня и АСК „Търговище Авто 2001“, ще премине под мотото „Да спрем войната по пътищата“.

23 екипажа от цялата страна ще премерят сили на 1050-метровата писта край Девня, съобщи кметът Свилен Шитов, който е председател на организационния комитет на „Автокрос Девня – 2017“.
Състезателите ще спорят за медалите в два класа – Бъги (до 1600 куб. см) и Супербъги (над 1600 куб. см). В събота от 13 часа започват свободните тренировки и квалификации за място, а в неделя от 10 часа ще бъде даден стартът на надпреварите.

Организаторите са подготвили и специални атракции за публиката – кросови мотори ще препускат по трасето, за да вдигнат до краен предел адреналина на хората, родени с бензин в кръвта. Малчуганите от възродения девненски мотоклуб „Марцианопол“ и деца на състезатели ще премерят бързина и умения с АТВ-та в две категории – „Джуниър“ и „Биберон“. По този начин те ще напомнят, че мястото на четириколесните мотори е на пистата, а не по улиците на градовете и селата.

Всички девненци, гости на града и фенове на автомобилните спортове са добре дошли да станат част от вълнуващото събитие.
Източник: Варна 24
 
<
Николай Караколев