Начало » Политика » С флашмоб МГЕРБ подкрепи българското председателство на Съвета на ЕС

С флашмоб МГЕРБ подкрепи българското председателство на Съвета на ЕС

С атрактивен флашмоб в центъра на Варна младежката организация на ГЕРБ изрази подкрепата си за българското председателство на Съвета на ЕС. Над 250 младежи – участници в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ, се включиха в инициативата, която се проведе на площад „Независимост”. Облечени със сини тениски и с шапки в цветовете на българския национален флаг, младежите изписаха с телата си EU и БГ.
„С тази инициатива младежката организация на ГЕРБ, която обединява в себе си част от граждански най-активните и будни млади хора в държавата, застава зад главния приоритет на България – председателството на Съвета на ЕС”, коментира лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев. По думите му младите хора ще имат много силна роля в председателството, тъй като много от тях ще участват в същинския процес по неговата организация като доброволци в рамките на съпътстващите събития. „С идеите, които генерират, те могат да бъдат истинската принадена стойност, която да направи председателството ни пълноценно и успешно”, допълни Георг Георгиев, който бе най-младият народен представител в 43-то НС, а в момента е най-младият зам.-министър в МВнР. Той отчете, че организацията на МГЕРБ, която чества 10 години от създаването на своята лятна академия, стимулира младите хора да доказват компетентността и възможностите си в контекста на държавната политика и да дават своя принос по важните за България теми и каузи.
„Инициативата на МГЕРБ, посветена на българското председателство на ЕС, е показателна, че младите хора могат да се интересуват и да бъдат увлечени от политиката – особено в такъв съдбоносен за България момент, особено във Варна, която през последните месеци присъства изключително активно на политическата карта на ЕС. Сигурен съм, че и в следващите месеци Варна ще продължи да бъде домакин на сериозни международни делегации. Сигурен съм, че едва ли има по-добро място от Европейската младежка столица, за да се чуе силният глас на младите хора”, подчерта на свой ред евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков – най-младият член на Европейския парламент. „Събитието на площада събра толкова много младежи, дошли по собствено убеждение и с интерес от това, което ще направи България в рамките на председателството на ЕС. Опровергаваме схващането, че младите хора са апатични, че не се интересуват от случващото се в страната и от средата, в която живеят. Нещо повече – доказваме, че сред тях има образовани, кадърни, можещи личности, които са ангажирани с развитието на своя град и на държавата”, заключи Андрей Новаков, който също взе участие в инициативата.

 
<
Budnavarna