Начало » Политика » Борисов във Варна: Проектът за нов антикорупционен закон на БСП е преписан от ГЕРБ

Борисов във Варна: Проектът за нов антикорупционен закон на БСП е преписан от ГЕРБ

Парите за общините са давани целево и по искане на кметовете. Това каза премиерът Бойко Борисов във Варна, където участва в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ.

„Дали сме били пари за смесените райони. За радост или за беда, огромната част от кметовете са от ГЕРБ, другите са от ДПС и тук-таме има някой от БСП“, коментира Борисов обвиненията на БСП, че правителството отпуска пари на общини с кметове от ГЕРБ и ДПС.

Той заяви, че тези пари целево са давани за улици, за детски градини, канализация, за чешми и водоснабдяване, обредни домове, спортни площадки и саниране на училища.

„Те са по искане на кметове, по искане на партии. Ние сме минали, разгледали – неотложно е трябвало да бъдат направени и сме ги направили“, обясни Борисов.

По думите му – обвиненията на БСП са политическо говорене, присъщо на опозицията.

„И ние да бяхме опозиция и ние така щяхме да говорим“ добави той.

Проектът за нов антикорупционен закон на БСП е 70-75% преписан от този на ГЕРБ, заяви Цветан Цветанов
„Говореха за дълга, какъв дълг сме взели – ей го, той си стои във фискалния резерв. Просто парите са евтини и е хубаво държавата да има мазнинка, да има буфер, да има сигурност. Не се знае утре какво ще стане, но парите седят във фискалния резерв и всеки ги вижда“, посочи Борисов.

Премиерът добави, че с усилията, които правителството полага за стабилност и по отношение на данъчната политика безработицата в страната пада.

Източник: Фокус

 
<
Николай Караколев