Начало » Спорт » МФК Спартак за втора поредна година шампион на България по плажен футбол

МФК Спартак за втора поредна година шампион на България по плажен футбол

Отборът на МФК Спартак (Варна) за втора поредна година стана държавен шампион на България по плажен футбол. На финала на пясъка в квартал „Аспарухово“ на морската столица възпитаниците на Симеон Христов надиграха съгражданите си от Одесос с 6:2. Спартаковци дръпнаха с 3:0 след голове на Филип Филипов, Иван Мартинов и Станислав Джабазов. Кристиян Тодоров върна едно попадение за Одесос, но Филип Филипов направи 4:1. Милен Стефанов също се разписа за Одесос, но за повече силите на петкратните шампиони не стигнаха. Павел Адамов и Филипов реализираха още две попадения и оформиха крайния резултат, който донесе трета титла в историята на МФК Спартак.
На трето място в крайното класиране завърши тимът на Спортната асоциация на МВР, който в малкия финал победи ФК Русе със 7:4. Никола Данчев вкара три гола за победителите, две попадения реализира Павел Павлов, а по веднъж точни бяха Радослав Василев и Антоан Велков. За русенци Живко Парашкевов се разписа два пъти, а по един гол отбелязаха Валентин Валентинов и Мартин Рачев.
Купата на шампионите бе връчена от новия шеф на комисията по плажен футбол към БФС Николай Чернев. Бяха връчени и два индивидуални приза. За най-добър вратар на държавното първенство бе определен Иван Иванов от Одесос, а голмайстор №1 е Филип Филипов от МФК Спартак.

Източник: Дарик

 
<
Budnavarna