Начало » Общност » Огнеборците от Варна и областта отварят вратите за любопитни посетители, търсят и напътстват доброволци

Огнеборците от Варна и областта отварят вратите за любопитни посетители, търсят и напътстват доброволци

От днес до 15 септември ще се състои традиционната Седмица на пожарната безопасност във Варна и региона. Тя съвпада и с честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември.

Демонстрация на техника, сили и оперативно-тактически възможности за действия при бедствия, аварии и катастрофи, извънредни ситуации и пожари ще се проведат в детски градини и училища във Варна, Девня, Провадия, Вълчи дол и други места в региона.

Ще има и срещи с директори на училища с цел популяризиране на движението „Млад огнеборец”. Една от целите на седмицата е популяризиране на доброволчеството и разясняване на изисквания и критерии към бъдещите доброволци, които трябва да са навършили 16 г.

Кулминацията на тези събития пък ще дойде през следващата седмица. На Морска гара във Варна на 19 септември от 16:30 часа ще има зрелищни демонстрации на възможностите на пожарникарите и спасителите, които помагат при бедствия. Веднага след това на същото място ще се открие Четвъртия международен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос” 2017.

 

Източник; Петел

 
<
Николай Караколев