Начало » Спорт » Феновете на Спартак: Каним всички спартаклии в събота на стадиона ни, за да се обединим!

Феновете на Спартак: Каним всички спартаклии в събота на стадиона ни, за да се обединим!

Феновете на футболния Спартак разпространиха декларация, с която призовават всички спартаклии да се обединят заради каузата на клуба – връщане на собствеността на Спартак върху неговите имоти и земи.

Демонстрация на техника, сили и оперативно-тактически възможности за действия при бедствия, аварии и катастрофи, извънредни ситуации и пожари ще се проведат в детски градини и училища във Варна, Девня, Провадия, Вълчи дол и други места в региона.

Ще има и срещи с директори на училища с цел популяризиране на движението „Млад огнеборец”. Една от целите на седмицата е популяризиране на доброволчеството и разясняване на изисквания и критерии към бъдещите доброволци, които трябва да са навършили 16 г.

Кулминацията на тези събития пък ще дойде през следващата седмица. На Морска гара във Варна на 19 септември от 16:30 часа ще има зрелищни демонстрации на възможностите на пожарникарите и спасителите, които помагат при бедствия. Веднага след това на същото място ще се открие Четвъртия международен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос” 2017.

Източник: Петел

 
<
Николай Караколев