Начало » Общност » 1100 първокурсници прекрачиха прага на ТУ – Варна

1100 първокурсници прекрачиха прага на ТУ – Варна

Кметът на Варна Иван Портних присъства на откриването на академичната 2017/2018 година в Техническия университет, където 1100 първокурсници прекрачиха за първи път прага на учебното заведение. Събитието започна с изпълнение на представителния танцов ансамбъл на ТУ и водосвет.
„За мен е чест и удоволствие да присъствам на откриването на академичната година. Благодаря на ръководството на университета за изключително сериозния принос в утвърждаването на Варна като образователен център. Сигурен съм, че със съвместни усилия ще успеем да направим така, че градът ни да е привлекателен образователен център и място, където Вие младите хора, с които се гордеем, да намирате своята професионална реализация. Работим съвместно по редица проекти, по отношение на новите икономически зони, привличането на нови инвеститори, включително в IT сектора, по модернизирането на града ни. Уверен съм, че ние сте лицето на европейска Варна. Пожелавам ви една резултатна и успешна година. Бъдете дръзки в мечтите си“, каза пред присъстващите кметът Иван Протних.
Той получи от ректора проф. Росен Василев  почетен плакет и грамота на случай юбилейната 55 годишнина от създаването на университета.

 
<
Николай Караколев