Начало » Общност » Освободиха тримата директори на болница „Св. Анна“ във Варна

Освободиха тримата директори на болница „Св. Анна“ във Варна

Д-р Николай Коларов, доц. Боряна Върбанова и д-р Гален Шиваров са освободени от постовете си в борда на директорите на варненската болница „Св. Анна“. Това стана ясно след приключването на днешното извънредно общо събрание на акционерите в здравното заведение.

По непотвърдена информация, на срещата са избрани и трима нови директори. Един от тях е д-р Красимир Петров.

До момента обаче, новото ръководство все още не е вписано официално и на практика болницата няма официално ръководство. Очаква се в началото на другата седмица, на заседание на новия борд, да се случи и изборът на изпълнителен директор.

Припомняме, че на вчерашната сесия общинските съветници във Варна гласуваха представителят на местната власт в събранието, д-р Лидия Маринова да гласува против смяната на целия борд.

Неуспешен опит за промяна на ръководството на болницата бе направен през април тази година. Тогава по предложение на министъра на здравеопазването от временното правителство Илко Семерджиев новите членове на съвета на директорите трябваше да бъдат Кирил Лозанов, Стоян Калоянов, Теменужка Янкова и Радостина Николова–Петрин. Против смяната единодушно се обяви Общинският съвет във Варна. В крайна сметка точката за промяна на борда бе оттеглена от дневния ред.

 

Източник: Moreto.net

 
<
Николай Караколев