Начало » Общност » Димитрина Минкова оглави борда на директорите в Окръжна болница във Варна

Димитрина Минкова оглави борда на директорите в Окръжна болница във Варна

Предложената от Министерството на здравеопазването Димитрина Минкова вече е вписана като председател на Съвета на директорите във варненската болница „Св. Анна“.

Почти две седмици след избора обаче, от ресорното ведомство в столицата така и не са потвърдили назначението. Липсва и биография на Димитрина Минкова. Единственото, което се знае до момента за нея е, че не е от Варна и е била специалист в Министерството на здравеопазването.

Неин заместник в борда на болница „Св. Анна“ е известният варненски неврохирург доц. Георги Кючуков. Д-р Красимир Петров, който има два мандата като народен представител зад гърба си, и вече е оглавявал болницата, ще изпълнява длъжността на изпълнителен директор.

Припомняме, че на извънредно общо събрание на акционерите в здравното заведение на 28 септември беше взето решение да бъде освободен старият борд. В него влизаха д-р Николай Коларов, доц. Боряна Върбанова и д-р Гален Шиваров. На заседанието обаче представителят на варненския Общински съвет д-р Лидия Маринова беше упълномощена да не участва в гласуването.

Смяната дойде след един неуспешен опит за промяна на ръководството на болницата, който трябваше да се случи през април. Тогава по предложение на министъра на здравеопазването от временното правителство Илко Семерджиев новите членове на съвета на директорите трябваше да бъдат Кирил Лозанов, Стоян Калоянов, Теменужка Янкова и Радостина Николова–Петрин.

И тогава против смяната единодушно се обяви Общинският съвет във Варна. В крайна сметка точката за промяна на борда бе оттеглена от дневния ред.

Източник: Moreto.net

 
<
Николай Караколев