Начало » Спорт » Спартак правят футболен мач пред Общината

Спартак правят футболен мач пред Общината

След като не могат да използват базата на любимия си Спартак повече от 7 години, феновете решиха да организират футболен мач пред Община Варна. Спектакълът е насрочен за 17 октомври (вторник) от 18,30 часа пред сградата на Общината.

Днес във фенската страница във фейсбук тече полемика къде точно да се проведе тази интересна среща, която на практика се явява протест на привържениците срещу липсата на официална позиция на Общината по казуса „Спартак“. Преди минути бе решено арена на сблъсъка да е площадът пред Общината, като в мача ще участват ветерани и деца от детско-юношеската школа на спартаклии. За всички зрители пък ще има много интересни изненади.

Както е известно, феновете на Спартак от няколко месеца водят битка за връщане на имотите на клуба като общинска собственост. Въпреки проведените разговори с общински шефове обаче, казусът „Спартак“ така и не е обсъждан още на сесия на ОбС, нито пък е излязла публична позиция на градската управа.

Докато се очаква развитие на местна почва по болезнената тема за едно по-добро бъдеще на близо 100-годишен клуб с традиции и успехи в родния футбол, обществена подкрепа на привържениците на Спартак оказаха едни от най-големите имена във футбола и спорта на България – Димитър Пенев, Иван Вуцов, Стефан Грозданов, Красимир Зафиров, Анатоли Нанков, Тодор Стойков и други. Ръководството на ФК Спартак 1918, ОСК ЖСК-Спартак, други институции и културтрегери също обявиха, че подкрепят ултрасите.

Ето и полемиката, която се водеше днес в фейсбук страницата на феновете на Спартак:

„Здравейте, соколи!!! Отлагат сесията постоянно, което е несериозно от страна на общината! Според нас редят пъзела, неизгодно за Спартак Варна! Започваме организация за протест! Допитване до всички къде: пред Общината или пред Инжстрой? В зависимост от мненията, насочваме енергията си в избраната посока! 100 ваши мнения ще са достатъчни! Спартак Варна в едно!!!

Източник: Петел

 
<
Budnavarna