Начало » Общност » „Седмица на вкуса“ се провежда в гимназията по туризъм във Варна

„Седмица на вкуса“ се провежда в гимназията по туризъм във Варна

„Седмица на вкуса“ се провежда в момента в Професионалната гимназията по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“ във Варна. Специално по този повод от Франция пристигна и френският шеф-готвач Ален Тет, преподавател в Професионалната гимназия по туризъм и хотелиерство „Жорж Фреш” в Монпелие. Майстор-готвачът проведе кулинарни уроци пред учениците от специалност „Готварство” във Варна и им показа тънкостите във френската кухня.

Една от технологиите, с които се запознаха бъдещите готвачи бе варенето на яйца цели 60 минути на 64 градуса… до постигане на консистенция на желе. Французите са известни със специалното си отношение към храната. То си проличава още с първото хранене за деня – закуската. Тя е лека, задоволява нуждите на организма, без да се стига до преяждане. За разлика от английската закуска, във френската няма колбаси, шунка, яйца и бекон.

Тя се състои от прясно изпечени кроасани или франзели, които са намазани с масло и конфитюр. Към тях се поднася силно кафе или кафе с мляко, както и прясно изцеден портокалов сок, обясни в интервю за Радио Варна шеф Ален Тет.

Източник:Радио Варна

 
<
Николай Караколев