Начало » Общност » Безплатен концерт за деца и родители в чест на Деня на будителите

Безплатен концерт за деца и родители в чест на Деня на будителите

Третият пореден концерт за тази година от поредицата „Музикална приказка“ ще събере в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ деца и родители в навечерието на Деня на народните будители. Събитието ще се проведе на 29-ти октомври, неделя, в 11 ч., входът е свободен. Концертът е част от програмата „Варненско лято за деца“ – съвместна инициатива на Дирекция „Култура и духовно развитие“ на Община Варна, Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и НУИ „Добри Христов“.

Пъстрата „Музикална приказка“ този път ще бъде изтъкана от любими народни, детски и поп песни, а децата ще могат да открият и магията на вечните творби на великите български композитори Петко Стайнов, Веселин Стоянов, Панчо Владигеров, Марин Големинов.
Водач на малките слушатели през годините и жанровете на българската музика ще бъде тяхната любома познайница Г-жа Виола – Руми Петрова. Заедно с нея на сцената ще излязат оркестърът на НУИ „Добри Христов“, детският перкусионен ансамбъл, малки гайдарчета – всички под палката на диригента Страцимир Павлов. Мултимедия ще покаже прекрасни гледки от България, портрети на будители, символи на българската държавност.
На финала всички заедно ще изпеят „Детство мое“ и ще се включат в най-любимата част от музикалната приказка – мигът, в който зрителите излизат на сцената и всеки малчуган може да вземе в ръце истински музикален инструмент и да направи първите си опити да посвири на него с помощта на Г-жа Виола и нейните приятели.

 
<
Николай Караколев