Начало » Девня » Свилен Шитов премина успешно първия тур на конкурса „Кмет на годината“

Свилен Шитов премина успешно първия тур на конкурса „Кмет на годината“

Кметът на Община Девня Свилен Шитов премина успешно първия тур на конкурса „Кмет на годината“ и продължава битката за Голямата награда в тази категория, както и в „Tech City“. Това съобщиха от Портала на българските общини – kmeta.bg, след като отчетоха резултатите от първия етап на конкурса, който продължи до 12 октомври включително.

Конкуренти на Свилен Шитов за най-престижния приз – „Кмет на годината“ – в раздел „Малки общини“ са градоуправниците на Челопеч, Костинброд, Горна Малина и Тутракан.

Девня продължава напред и в категорията „Tech City“ – за внедряване на нови технологии, според оценката на хората. Кметовете на Ивайловград, Костинброд, Банско и Челопеч ще се борят със Свилен Шитов за този приз във втория етап на конкурса. Кметът на Девня има неоспорим принос за внедряване на зелените технологии за производство на електроенергия на територията на общината, а приложението за онлайн мониторинг на въздуха в официалния сайт на местната администрация е голям плюс за навременната информация на гражданите.

Тази сутрин, след като научи, че е преминал успешно първия тур на конкурса, кметът Свилен Шитов благодари на девненци и на онлайн потребителите, които са го подкрепили. „Благодаря на всички за гласуваното доверие. Енергията на Вашата подкрепа ми дава мощен стимул да продължа с пълен размах градивните процеси в Девня“, заяви Свилен Шитов.

Онлайн надпреварата за „Кмет на годината“ вече премина във втория си етап, който ще продължи до 25 октомври. Всички читатели на сайта kmeta.bg, които подкрепят политиките на Свилен Шитов, трябва да продължат да гласуват за него в категорията „Кмет на годината“ и „Tech City“. Важно е да се отбележи, че за приза „Кмет на гражданите“ също може да се гласува до края на конкурса.

 
<
Николай Караколев