Начало » Политика » Посланикът на Армения посети Община Варна

Посланикът на Армения посети Община Варна

Посланикът на Република Армения у нас Н. Пр. г-н Армен Саргсян бе на протоколно посещение в Община Варна. Това е първа негова официална визита в морската столица.

Дипломатът се срещна със зам.-кмета Пейчо Пейчев, с когото обсъдиха възможностите за двустранно сътрудничество на регионално ниво. „Оценявам високо традиционно добрите отношения между нашите две страни, затова смятам, че е важно да ги прехвърлим и на местно ниво“, каза Армен Саргсян.

Той допълни, че и в момента културният обмен е активен, тъй като танцови и певчески състави от Армения участват ежегодно в летните фестивали на Варна. По време на срещата зам.-кметът заяви, че в морската столица има голяма арменска общност и Община Варна е в добра комуникация с нея.

Посланикът допълни, че му предстои среща с представители на диаспората, откъдето има положителна информация за сътрудничеството с местната власт. По време на разговорите двамата се обединиха около идеята Варна да развива още по-активни контакти с Армения, включително и в сферата на икономиката.

 
<
Николай Караколев