Начало » Общност » Варненският художник Веселин Начев с нова изложба живопис

Варненският художник Веселин Начев с нова изложба живопис

Варненският художник Веселин Начев ще открие новата си изложба в галерия A&G Art Meeting на 18 октовмри, в 18.30 часа. Изложбата е озаглавена „Различни сезони“, а срещата с художника е в същия ден между 13 и 14 часа.

Труден за разгадаване и точно за това – предизвикателен. Предизвикателен към любопитството и способността ни да виждаме отвъд повърхностния слой на нещата, в случая – на картините. Това е Веселин Начев.

Неговите сезони са различни от природните, защото са по-скоро сезони на душата. Наблюдавани през прозореца на ателието, промените на времето са само макиаж, под който започва истинското приключение през лабиринта на мислите, усещанията, емоциите. Потъваш в картината и пътуваш, и няма край, и хоризонтът винаги е една крачка пред теб.

Виждаме модерни, опосредствани пейзажи, отразени от вътрешния свят на художника. За него сюжетът няма голямо значение, въпросът е с какво искаш да го наситиш като лично отношение.

Веселин Начев наблюдава и рисува с деликатност, с финес, с леко отчуждение, с голяма вътрешна сила, но без излишна драма.

Съвременен изказ, с намек за концептуалност, но класическа като начин на изграждане живопис.

Изложбата може да бъде видяна до 11 ноември.

Източник: Moreto.net

 
<
Николай Караколев