Начало » Спорт » Федерацията награди варненски треньор по лека атлетика

Федерацията награди варненски треньор по лека атлетика

Българска федерация по лека атлетика почете няколко човека допринесли за развитието на олимпийски спорт номер едно на тържествена вечер в Сандански. Президентът на организацията Добромир Карамаринов награди с плакети треньорите Теменужка Бузова и Крум Крумов за навършване на кръгли годишнини.

Бузова, която скоро „чукна“ 75 години, е първата треньорка на олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова, както и на още стотици таланти на леката атлетика в Плевен. Тя продължава да тренира деца в атлетически клуб Феникс 2004.

Крумов навърши 60 години през 2017-а и заедно със съпругата си Цонка Господинова работи активно в един от най-силните атлетически клубове в България Евър-Варна. През тази година възпитаничката на Крумов Силвия Георгиева постави нов национален рекорд на 3000 м стийпълчейз за девойки до 20 години.

Карамаринов връчи плакета и на кмета на община Сандански Кирил Котев за домакинството на общото събрание на БФЛА, което ще се проведе на 18 октомври в града и развитието на леката атлетика. През 2017-а община Сандански, БФЛА и местния атлетически клуб „Васил Лески без граници“ организираха семинар по програмата „Детска атлетика“, а в общината с най-мекия климат в България години наред подготовка водят няколко атлетически клуба.

В качеството си на първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация Добромир Карамаринов даде плакета и почетна значка от тази организация на Иван Колев – президент на атлетически клуб Берое – Стара Загора. Клубът, който има състезатели във всички възрастови групи, организира няколко отлични международни състезания в последните години – Балкански шампионат за мъже и жени 2013-а, Европейско отнорно първенство от втора лига през 2015-а, както и международния атлетически турнир “Самарско знаме“.

Източник: Петел

 
<
Николай Караколев