Начало » Общност » Варна домакинства на младежка среща за предприемачество

Варна домакинства на младежка среща за предприемачество

Над 90 младежи от Варна и региона ще вземат участие в първата от поредицата национални младежки срещи, които протичат под мотото „Младежко предприемачество и заетост“. Срещите се организират от Сдружение „Моят град“ по Програма Еразъм+.

Младежкият форум във Варна ще се проведе на 24 и 25 октомври 2017 г. с партньорството на СУ „Гео Милев“. В него ще вземат участие ученици, студенти, младежки работници и представители на младежки неправителствени организации.

Участниците ще обогатят своите знания и умения с помощта на водещи специалисти в сферата на предприемачеството и кариерното ориентиране. Ще обсъждат проблеми, свързани с разминаване между нуждите на пазара на труда, безработицата сред младежите  и предлаганата  от средните училища образователна подготовка.

Гост лектор е Петър Ганев анализатор, старши икономист към Института за пазарни изследвания, София.

Въпроси свързани с кариерното ориентиране на младите хора ще разисква с тях Христинка Тодорова –преподавател във Варненска търговска гимназия „Георги С. Раковски“.

Целта е да се насърчи младежкото предприемачество и да създадат връзки между местния бизнес и образователните институции.

Предложенията на варненските младежи ще бъдат представени по време на втората младежка среща във Велико Търново, която ще се състои през месец декември.

 

 

 
<
Николай Караколев