Начало » Общност » НАП – Варна въвежда плащане чрез POS терминали

НАП – Варна въвежда плащане чрез POS терминали

„НАП предлага над 80 вида електронни услуги. Те пестят много време и средства на хората“, това заяви Милена Колева, директор на ТД на НАП – Варна. Тя сподели още, че са предприети и редица действия в посока намаляване на административните тежести. Въведени са и информационни системи за събиране и контрол, а от няколко години и за управление на приходите.

Милена Колева обясни, че от НАП – Варна, са възприели практика да уведомяват по e-mail длъжниците, за това какво дължат и в какви срокове трябва да бъде заплатено, защото „понякога самите хора не знаят, че имат задължения, и се получава конфликт“.

Тя добави още, че за улеснение на бизнеса при ревизия вече не е необходимо да се ходи на крака в учреждението, а цялата кореспонденция с ревизиращите органи може да бъде извършена по електронен път. Това е голямо удобство не само за град Варна, защото Териториална дирекция – Варна, администрира общо 7 области, което е един доста голям териториален обхват.

Очаква се много скоро в НАП – Варна, да бъде въведено плащане чрез POS терминали. Това ще спести на гражданите не само време, но и средства, защото освен през POS терминал в офисите на НАП плащания ще могат да бъдат извършвани и чрез виртуален такъв през сайта на НАП.

Такова плащане, освен че е изключително удобно, спестява и таксите за банкови преводи.

Като пример г-жа Колева отбеляза, че: „Понякога ви е необходимо удостоверение, че вие не дължите данъци, а се оказва, че имате 100 лв. задължение. Трябва да отидете до клон на банка, да чакате да мине преводът и сумата да се появи в нашите системи до ден-два, а бележката ви трябва спешно. Сумата при плащане през POS терминал се отразява веднага“.

Източник: Черно море

 
<
Николай Караколев