Начало » Общност » Осем студенти от Варна с награди от Общината за 8 декември

Осем студенти от Варна с награди от Общината за 8 декември

Студенти по Психология, Финанси, Право, Софтуерни технологии, Корабни машини и механизми, Дентална медицина, Бизнес информационни системи и Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво, ще получат тазгодишните награди на Община Варна за високи постижения.

Призовете са разделени в осем категории – за педагогически, хуманитарни, социални и стопански науки, природни науки, математика и информатика, технически науки, здравеопазване и спорт, изкуства, сигурност и отбрана.

Класирането на трето място в Студентска аучна сесия на Техническия университет, както е участие в проекта „Павилион на знанието“ са донесли наградата на третокурсника в специалност „Психология“ в Свободния университет Александър Иванов. Въпреки че трета година изучава „Финанси“ в Икономическия университет, Михаил Димитров е номиниран в категорията за хуманитарни науки, след като спечелил златен медал от Националната студентска олимпиада по математика в „Пампорово“ и първи места в два други конкурса.

Леман Хакиф е четвъртокусрничка в Свободния университет, където изучава „Право“. Бъдещата юристка е номинирана след като е изкарала едномесечен стажове в администрацията на Висшия съдебен съвет и в Териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

Второкурсничката в Техническия университет Соня Лазарова учи „Софтуерни и интернет технологии“. Тя ще получи наградата заради успехите си в Националната студентска олимпиада по математика, както и в Петата национална студентска олимпиада по компютърна математика във Велико Търново. Второкурсникът от Военноморското училище Георги Вангелов е номиниран като бронзов медалист, също от Олимпиадата по математика в „Пампорово“. Студентът е участвал и в кампаниите на Международна организация за търсене на астероида (International Astronomical Search Collaboration) в периода между юли и август тази година.

В категорията за здравеопазване и спорт номинацията е за Десислав Добрев, шестокурсник в специалност „Дентална медицина“ в Медицинския университет. Той е участвал в Международният конгрес Sofia Dental Meeting с научни доклади. Автор е на две публикации в списание „MedInform“.

В областта на изкуствата награда ще получи Денис Зекрия – студент в трети курс на специалността „Бизнес информационни системи“ в Икономическия университет. Той е номиниран заради класирането си на трето място в Националния фотоконкурс „Моето слънчево лято“, както и за участието си в различни обучения.

В сектора сигурност и отбрана, номинацията е за четвъртокурсника от Висшето военноморско училище Петър Генов за участието му в научни конференции във Варна, Шумен и Велико Търново.

Годишните поименни награди за отличили се студенти се връчват от кмета на града и председателя на Общинския съвет на тържествена церемония в навечерието на 8 декември.

 
<
Budnavarna