Начало » Общност » Частната автогара с ново място

Частната автогара с ново място

Частната автогара във Варна, която беше съборена заради строителството на бул. „Левски“, действа на територията на централната автогара по бул. „Владислав Варненчик“.

Разписанието на всички линии се запазва, а повече информация може да бъде получена на място.
Припомняме, че частната автогара бе един от много обекти, съборени заради грандиозният проект. Над 200 частни имота също ще бъдат премахнати, започна разчистването на къщи в ромското гето „Максуда“  и на няколко варненски улици, премахнати бяха пазарчетата до Автогарата и това в цветния квартал на Варна.
Във връзка със стартиране на строителните дейности в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“, се въвежда временна организация за безопасност на движението в два участъка по ул. „Ян Палах“.

По трасето вече се работи, каза зам.-кметът на Варна Христо Иванов.

За първия участък – от кръстовището с ул. „Подвис“ до преди ул. „Зюмбюл“ – организацията ще протече в два етапа. При първия лентите за движение в двете посоки по булеварда ще останат почти без промяна от съществуващото положение – две ленти в посока ул. „Прилеп“ и една лента в посока „Златни пясъци“. Движението към ул. „Брегалница“ ще е затворено, поради необходимостта от прокопавания за ВиК комуникации. През този етап ще се изгражда и новото платно – дясно, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

При втория етап движението ще се прехвърли в изграденото ново платно на булеварда, като разминаването ще е в по една лента в посока. Участъкът е с дължина от 300м., след което ще се влива в съществуващото пътно платно. Подходът към ул. „Брегалница“ ще бъде прекъснат до приключване на работите в участъка.

Маршрутите, както и спирките на градския транспорт, остават непроменени за времето на строително-монтажните работи в този участък.

За втория участък – от км. 2+400.00 до км. 2+730.00 – при „Топлата вода“ – няма разлика от досегашната организация на движение, тъй като СМР са в зона без изградена инфраструктура към момента. Работи се по коритото на дерето, както и се изгражда изцяло нова улица с прилежащите й пътни платна и тротоари.

Източник: Варна24

 
<
Budnavarna