Начало » Политика » Народните представители от ГЕРБ Нели Петрова и Владимир Вълев се срещнаха с жители на район „Вл. Варненчик”

Народните представители от ГЕРБ Нели Петрова и Владимир Вълев се срещнаха с жители на район „Вл. Варненчик”

Законодателната работа и актуалната политическа ситуация бяха обсъдени на среща на народните представители от ГЕРБ Нели Петрова и Владимир Вълев с жители на варненския район „Владислав Варненчик”.

Срещата се проведе по инициатива на ръководителя на организацията на ПП ГЕРБ-Владиславово Николай Костадинов, който е и районен кмет. Варненските депутати отговориха на поставените от хората въпроси за работата в парламента и ги запознаха с приетия на първо четене бюджет 2018.
„Очаква се през следващата година ръстът на икономиката да бъде 3,9%, а БВП да достигне за първи път над 100 млрд. лв. и да възлезе на около 106 млрд. лв. Няма повишение на данъците, но са заложени повече средства за заплати в много сектори”, отчете Нели Петрова и акцентира върху правителствената политика в областта на образованието. „330 млн. лв. са предвидени за увеличение на учителските заплати и реформата в тази сфера. Поетите от ГЕРБ и от кабинета ангажименти се изпълняват последователно и с убеждението, че вложените пари днес са инвестиция в утрешния ден. Защото предприетите стъпки са важни за развитието на човешкия капитал”, категорична бе Нели Петрова. Тя припомни, че от 1 януари се предвижда и увеличение на минималната работна заплата от 460 лв. на 510 лв. „Икономическите показатели на страната ни сочат, че сме на прав път и растежът ще направи осезателни положителните тенденции във всички сфери”, коментира още Петрова.

Парламентарният й колега Владимир Вълев информира присъстващите за работата по проекта на изцяло нов закон за спорта, който да засили контрола върху федерациите и да подобри регламента за регистрацията и финансирането им. Вълев изтъкна ролята на масовия спорт и за намаляване на агресията сред децата. „Непрекъснато има случаи на насилие, към които обществото ни не трябва да остава безразлично. Важно е да мотивираме младите хора да спортуват, да влагат своята енергия в нещо градивно. Затова правителството полага големи усилия да се създават модерни спортни бази. Община Варна също е пример за мащабно обновяване на спортните съоръжения и развитие на условията за масов спорт. Убеден съм, че това са инвестиции не просто в тренировъчни зали, игрища и т.н., а в здравето на нацията”, заключи Владимир Вълев.
Двамата с Нели Петрова поканиха присъстващите да посетят Народното събрание и отблизо да се запознаят с неговата работа. Поканата беше посрещната с голям интерес и с желание посещението да бъде организирано още в началото на следващата година.

 
<
Николай Караколев