Начало » Общност » 200 изоставени коли във Варна отиват за скрап

200 изоставени коли във Варна отиват за скрап

200 стари автомобила, които са репатрирани на общинския паркинг и от години стоят там непотърсени, отиват за скрап. Това се налага, за да бъде разчистена зоната за новото попълнение от стари трошки, които ще бъдат вдигнати от улиците и паркингите на Варна.

Това сподели Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“.Стана ясно, че тези автомобили не са били потърсени от собствениците си в законовите срокове и някои от тях стоят там от 2012 г. Затова те служебно ще бъдат бракувани.

Припомняме, че от днес започва акция по разчистване на излезли от употреба моторно-превозни средства от улици и паркинги във Варна.

До момента са набелязани около 500 такива автомобила.

Екоинспектори ще маркират старите коли със специални стикери и ще бъде даден срок за реакция на техните собственици до две седмици. Мярката важи за моторни превозни средства, които не са в движение, със стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед през последните 2 години. Собствениците им ще трябва да ги преместят в имоти, които са частна собственост, или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма.

В противен случай, излезлите от употреба автомобили ще бъдат принудително премествани с техническо средство тип „паяк“ на паркинга в южната промишлена зона под Аспаруховия мост. Там ще могат да останат в срок до три месеца. През този период собствениците им ще могат да ги приберат след като платят за репатриране и отговорно пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, ще бъдат предавани за разкомплектоване на лицензиран оператор. От 2014г. до момента служителите от звеното за „Репатриране на излезли от употреба МПС“ към общинското предприятие са изготвили констативни протоколи за 1148 стари коли, 131 са репатрирани на общинския паркинг.

Сигнали за излезли от употреба МПС могат да се подават на signali@varna.bg; op_parkingi@abv.bg или на телефон 052/820 921.

Варна 24

 
<
Николай Караколев